Μια μητέρα έχει ξεκινήσει πόλεμο με την αστυνομία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ όταν τα δύο δίδυμα αγοράκια της αντιμετωπίστηκαν σαν ενήλικες κακοποιοί, όπως λέει.

Η Juanita Ligon ισχυρίζεται πως τα δύο 11χρονα Αφροαμερικανάκια πέρασαν όσα πέρασαν εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους.

Η κάμερα της αστυνομίας δείχνει τα δύο αγοράκια Martrell και Martrez Coston, αλλά και έναν 17χρονο φίλο της οικογένειας, να τους φορούν χειροπέδες, έχοντας στρέψει πάνω τους τα πιστόλια.

Το αστυνομικό τμήμα του Grand Rapids δήλωσε πως ερευνά το περιστατικό, ο διοικητής πάντως David Rahinsky έσπευσε να υπερασπιστεί προκαταβολικά τις πράξεις των αντρών του, λέγοντας πως είχαν αναφορές για δυο 13χρονους ανήλικους με όπλο. Οι αστυνομικοί, είπε, πέρασαν μεν χειροπέδες στα παιδιά και τα έψαξαν, κατόπιν ωστόσο τα απελευθέρωσαν χωρίς να απαγγείλουν κατηγορίες, μιας και δεν έφεραν όπλο. Και το έκαναν όσο πιο «απαλά» γινόταν.

«Ευτυχώς πού ήξεραν πώς να ανταποκριθούν στα παραγγέλματα των αστυνομικών», δήλωσε η μητέρα τους, «αλλά παρέμειναν φοβισμένα. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει», σημείωσε κάνοντας λόγο για ρατσιστική μεταχείριση.

Η μητέρα αξίωσε να ερευνηθεί το περιστατικό από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως και γίνεται…