Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βομβάη, Ινδία. Μία ανθρώπινη πυραμίδα για τον θεό Krishna

Νέοι σχηματίζουν μια ανθρώπινη πυραμίδα για να σπάσουν το «Dahi Handi», ένα πήλινο δοχείο γεμάτο με γάλα, ως μέρος των εορτασμών για το φεστιβάλ Janmashtami στη Βομβάη της Ινδίας. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη γέννηση του ινδουιστικού θεού Krishna.

Ρίο ντι Τζανέιρο, Βραζιλία. Θησαυρός χιλιάδων ετών έγινε στάχτη και αποκαΐδια

Οι φλόγες καταπίνουν το Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο είναι ηλικίας 200 ετών.

Το μουσείο είναι μέρος του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της πόλης.

Πειραιάς, Ελλάδα. Στιγμές χαλάρωσης στο μεγάλο λιμάνι

Μία ελληνική σημαία ζωγραφισμένη σε έναν τοίχο, καθώς μια γυναίκα διαβάζει ένα βιβλίο σε μια μικρή παραλία κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Σικάγο, ΗΠΑ. Η χαρά του παίκτη σε ένα καρέ

Ο Matt Davidson των Chicago White Sox εκστασιασμένος από το χτύπημά του στο παιχνίδι κατά των Detroit Tigers στο Σικάγο.

Οσάκα, Ιαπωνία. Στο έλεος του «Τζέμπι» η χώρα

Τουλάχιστον δέκα νεκρούς αφήνει πίσω του ο ισχυρός τυφώνας Τζέμπι στη δυτική Ιαπωνία, ο πιο ισχυρός τυφώνας που πλήττει τη χώρα εδώ και 25 χρόνια. Ο τυφώνας έχει τέτοια ισχύ που «σηκώνει» ακόμη και δεξαμενόπλοια.

Mont-Blanc, Γαλλία. Μία μυθική διαδρομή στην καρδιά των Άλπεων

Το βουνό που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες. Ο συγκεκριμένος ορειβάτης τρέχει στο μονοπάτι Balmes, καθώς αγωνίζεται στο Ultra-Trail του Mont-Blanc στις γαλλικές Άλπεις.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Οι καυτές «πυγολαμπίδες» της καταστροφής

Η μάχη του πυροσβέστη μπροστά στις πύρινες φλόγες που κατακαίνε το εθνικό δάσος της Καλιφόρνιας και είναι η συνέχεια της τεράστιας φωτιάς που δεν έχει σβήσει ποτέ από τις αρχές Ιουλίου.

Juiz de Fora, Βραζιλία. Ο πανικός και ο απόλυτος πόνος της μαχαιριάς

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαιρ Μπολοσονάριο, σφαδάζει στα χέρια των οπαδών του καθώς μόλις έχει δεχθεί μία μαχαιριά στο στομάχι.

Μπρούκλιν, ΗΠΑ. Η χαρά και η ευτυχία να γιορτάζεις την καταγωγή σου

Η κοινότητα των μεταναστών από την Καραϊβική γιορτάζουν, σχεδόν 100 χρόνια τώρα, τις ρίζες τους και τις παραδόσεις του, διοργανώνοντας καρναβάλι στους δρόμους γειτονιών της Νέας Υόρκης.

Ατλάντα, ΗΠΑ. Η εντάση για την επικράτηση

Δύο γυναίκες διαγωνιζόμενες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης (μπρα-ντε-φερ) δίνουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμης τους για τη νίκη, μπροστά στα μάτια των διαιτητών και των θεατών.