Ο Τζόνι Μπόμπιτ, ένας άστεγος βετεράνος, προσφέρθηκε να βοηθήσει την Κέιτ ΜακΚλερ, η οποία είχε μείνει από καύσιμα σε μια κακόφημη συνοικία της Φιλαδέλφεια την Ημέρα των Ευχαριστιών. Διέθεσε τα τελευταία του 20 δολάρια για να μπορέσει η γυναίκα να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητό της και να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η 28χρονη μαζί με τον 39χρονο σύντροφό της, Μαρκ Ντ’ Αμίκο εκτίμησαν την βοήθειά του και αποφάσισαν να του το ανταποδώσουν. Δημιουργήσουν, λοιπόν, μια σελίδα στο GoFundMe ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα και να του προσφέρουν μια καλύτερη ζωή.

Η κίνησή τους γνώρισε τεράστια ανταπόκριση καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν 400.000 δολάρια. Μόνο που τώρα οι δύο πλευρές βρίσκονται στα μαχαίρια καθώς ο άστεγος κατηγορεί το ζευγάρι πως χρησιμοποίησε περισσότερα από τα μισά χρήματα του ποσού προς ίδιον όφελος.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Μπόμπιτ που μένει κάτω από μια γέφυρα, κατέθεσε μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο του Mount Holly κατηγορώντας το ζεύγος για απάτη και συνωμοσία. Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι μεγάλος μέρος του ποσού έχει μεταφερθεί στους λογαριασμούς τους και πως δεν επιτρέπουν στον Μπόμπιτ να έχει πρόσβαση στα χρήματα με αποτέλεσμα να μένει στο δρόμο.

«Οι κατηγορούμενοι έχουν δαπανήσει περισσότερα από τα μισά χρήματα που συγκεντρώθηκαν γι’ αυτόν και εξακολουθούν να μην του επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους του άστεγου άνδρα στο NJ.com.

Οι κατηγορούμενοι, πάντως, έχουν διαφορετική άποψη και την κατέθεσαν τη Δευτέρα 27/8 σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού NBC News.

Εκεί, λοιπόν, τόνισαν πως ενεργούν με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του Μπόμπιτ αλλά και των 14.000 ανθρώπων που πρόσφεραν τον οβολό τους για να τον στηρίξουν και πως μετέφεραν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους για να αποτρέψουν τον άστεγο άνδρα από τα ναρκωτικά.

Ο ίδιος άλλωστε μιλώντας στο Philly.com είχε παραδεχθεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών. Μάλιστα όπως ανέφερε το ανδρόγυνο, μια φορά είχε ξοδέψει 25.000 δολάρια μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσουμε όλα τα χρήματα. Καλύτερα να τα κάψω μπροστά του», είπε χαρακτηριστικά ο Ντ’ Αμίκο στο Philly.com.
Τώρα το ζευγάρι δέχεται απειλές για τη ζωή του, όπως αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό NBC News.

«Είναι τόσο δύσκολο να το χειριστούμε όλο αυτό γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει μια καλή πράξη», είπε η ΜακΚλερ ξεσπώντας σε κλάματα και τόνισε πως αν της δινόταν η ευκαιρία θα έκανε και πάλι ό,τι περνούσε από το χέρι της για να βοηθήσει τον άστεγο άνδρα.