Μεγάλη μείωση κατά 36% εμφανίζει το 2017 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που λαμβάνουν επιδόματα από το κράτος στη Γερμανία, σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, κρατικά επιδόματα λάμβαναν 468.000 άνθρωποι, από 728.000 έναν χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός του 2016 ήταν ήδη μειωμένος κατά 25% σε ετήσια βάση, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, πάντως, οι αριθμοί αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν όλους τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την προστασία του αιτούντος άσυλο αλλά επειδή έχουν στη διάθεσή τους χρήματα ή πηγή εσόδων δεν λαμβάνουν επιδόματα από το γερμανικό δημόσιο.

Το 2017, το γερμανικό κράτος δαπάνησε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων σε αιτούντες άσυλο, ποσό μειωμένο κατά περίπου 38% σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.