Ένας Γάλλος που είχε καθυστερήσει για την πτήση του από το Λονδίνο με προορισμό το Λος Άντζελες πραγματοποίησε δήθεν απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροπλάνο, προκειμένου να το προλάβει, όμως αυτή η… έμπνευσή του δεν του βγήκε σε καλό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στις 11 Μαΐου, όταν ο βιβλιοθηκάριος Ζακόμπ Μεΐρ Αμπντελάκ τηλεφώνησε οκτώ λεπτά πριν την αναχώρηση της πτήσης για να καθυστερήσει την απογείωση του αεροσκάφους. Η κίνησή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν εκ νέου από έλεγχο όλοι οι επιβάτες της πτήσης, και τελικά η αναχώρηση να καθυστερήσει για περίπου μιάμιση ώρα, ώσπου να εξακριβωθεί ότι επρόκειτο για φάρσα.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές του αεροδρομίου διαπιστώθηκε πως το τηλεφώνημα είχε γίνει από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμπντελάκ για να κάνει την κράτησή του για εκείνη την πτήση. Έτσι, όταν ο Αμπντελάκ βρέθηκε και πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο στις 22 Μαΐου για να πάρει μία άλλη πτήση προς τις ΗΠΑ, συνελήφθη.

Αρχικά ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι έχασε την κάρτα SIM του κινητού του, όμως την Τρίτη παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο δικάστηκε για μετάδοση ψευδών πληροφοριών, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

«Αυτή ήταν μία αρκετά γελοία απόφαση από τον Αμπντελάκ, που επινόησε έναν εξαιρετικά σοβαρό ισχυρισμό μόνο και μόνο για προσωπικό όφελος», δήλωσε στο Reuters ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Γκάτγουικ, Μαρκ Κλόδιερ. «Καθυστέρησε για την πτήση του και σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνει ένα ψεύτικο τηλεφώνημα για βόμβα, ωστόσο αυτή αποδείχθηκε η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσε να έχει λάβει».