O περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Φορμιγκόνι έλαβε σήμερα κλήση σε απολογία με την κατηγορία της διαφθοράς από τους εισαγγελείς του Μιλάνου. Η ανάκρισή του ορίσθηκε για το Σάββατο, 28 Ιουλίου.

«Είμαι απόλυτα νηφάλιος, διότι από τα στοιχεία των δικαστικών δεν προκύπτει κανένα γεγονός που να συνδέεται με διαφθορά», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Φορμιγκόνι, ένα από τα γνωστότερα μέλη του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, έλαβε δώρα, εξασφάλισε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί θαλαμηγό και να αγοράσει σε πιο φθηνή τιμή από την κανονική, βίλα στη Σαρδηνία, χάρη στην παρέμβαση γνωστού επιχειρηματία. Τα δώρα και οι διευκολύνσεις, σύμφωνα με την «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ξεπερνούν, σε αξία, τα 8 εκατ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα φέρεται να ευνόησε με συγκεκριμένες αποφάσεις της περιφέρειας της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου συμβεβλημένο με το δημόσιο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, έλαβε 200 εκατ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων σε διάστημα δέκα ετών.

Μεγάλο μέρος των χρημάτων που είχαν φτάσει στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο και ονομάζεται Maugeri, φέρεται «να πέρασε από ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς».

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση ζητά με έμφαση την παραίτηση του Φορμιγκόνι από τη θέση του περιφερειάρχη και την προκήρυξη πρόωρων τοπικών εκλογών.

Ο ίδιος, όμως, δηλώνει ότι «δεν έχει προκύψει τίποτα το καινούριο, πρόκειται για τα γνωστά, αναληθή συμβάντα που προβάλλονται εδώ και καιρό».

Ο Ρομπέρτο Φορμιγκόνι είναι βέβαιος ότι «θα κερδίσει αυτήν την αναμέτρηση, διότι η Περιφέρεια της Λομβαρδίας διέθετε, πάντα, κονδύλια και χρηματοδοτήσεις, για τον τομέα της υγείας, σεβόμενη τα όσα προβλέπει ο ιταλικός νόμος».