«Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός της πολύπαθης Συρίας, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες απ’ όπου προέρχονται», αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά το μεσημέρι.

Ο πνευματικός ηγέτης της πολυπληθέστερης ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας στη Μέση Ανατολή, πατριάρχης Αντοχείας Ιγνάτιος και οι μητροπολίτες περιγράφουν, στη σχετική ανακοίνωση, τη συγκλονιστική πραγματικότητα και επισημαίνουν:

«Αναρίθμητοι Άραβες, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, άνδρες γυναίκες και παιδιά, πέφτουν θύματα από τους βομβαρδισμούς.

Τα νοσοκομεία γέμισαν τραυματίες και ο ανθρώπινος θρήνος είναι ακατάπαυστος.

Οι Άραβες της Συρίας, ανεξάρτητα από τη θρησκεία μας, έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε στον τόπο μας ειρηνικά και δημιουργικά. Τους δεκαπέντε τελευταίους μήνες είναι αμέτρητες οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και πολυπληθείς όσοι εγκατέλειψαν την πατρίδα μας, πρόσφυγες σε άλλες χώρες.

Οι Χριστιανοί μας έχασαν τα χωριά τους, τις πόλεις τους, την περιουσία, τους ιερούς ναούς και τις οικογένειές τους μέσα στα ερείπια των συγκρούσεων».

«Στο Όνομα του μόνου και αληθινού Θεού», το Πατριαρχείο της Αντιοχείας καλεί όλους τους Σύριους «να συμφωνήσουμε να ζήσουμε συμφιλιωμένοι μεταξύ μας στην ευλογημένη δική μας Συρία» και σημειώνει: «Προσβλέπουμε παράλληλα στους Διεθνείς Οργανισμούς και τη Διεθνή Κοινότητα να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της χώρας μας και να εγγυηθούν για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την καταλλαγή».