Από το 88% στο 71% μειώθηκε η δημοτικότητα του πάπα Φραγκίσκου μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.

Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει ο πιο δημοφιλής ποντίφικας των τελευταίων δεκαετιών αλλά σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demos, από την εκλογή του, το 2013, μέχρι σήμερα, η δημοτικότητα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μειώθηκε από το 88% στο 71%.

Σε σχόλιό της, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε να υπερασπιστεί χωρίς ενδοιασμούς τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, «ενώ υπάρχει ένα κλίμα φόβου σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές αλλαγές και μετακινήσεις», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 83% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνει ότι εκτιμά το έργο του Αργεντινού πάπα. Στους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων το ποσοστό περιορίζεται στο 73% και σε εκείνους της Λέγκα στο 70%. Τέλος, όσον αφορά τους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, η δημοτικότητα του πάπα βρίσκεται στο 54%.