Την απορία τριών εργαζομένων σε φαστ φουντ στο Παρίσι προκάλεσε η συσκευή «επαυξημένης πραγματικότητας» που φορούσε στο κεφάλι του ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο Steve Mann. Το περιστατικό καταγράφηκε στη συσκευή EyeTap καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούσαν να μάθουν τι ήταν η παράξενη αυτή εφεύρεση και γιατί τη φορούσε.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως η κάμερα της συσκευής αποθήκευσε στο δίσκο όλο το περιστατικό επειδή έπαθε κάποια βλάβη την ώρα που οι υπάλληλοι πετούσαν τον Mann έξω από το κατάστημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το EyeTap δεν αποθηκεύει πληροφορίες.

Ο καθηγητής Mann θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της λεγόμενης «επαυξημένης πραγματικότητας». Φοράει τα κατάλληλα γυαλιά εδώ και 35 χρόνια σε μία προσπάθεια, όπως ο ίδιος λέει, να αναπτύξει μία συσκευή που θα βοηθήσει τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η συσκευή προσαρτάται στο κρανίο του και απαιτεί ειδικά εργαλεία για να αφαιρεθεί. Καταγράφει βίντεο και το διοχετεύει, με επιπλέον πληροφορίες, κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή του.

Ο Mann δημοσιοποίησε το περιστατικό σε ένα μπλογκ με μοναδική απαίτηση η εταιρεία να πληρώσει για την αντικατάσταση των γυαλιών.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο