Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από, κατά λάθος, εκπυρσοκρότηση κανονιού στη διάρκεια της ιστορικής αναπαράστασης της μάχης του 1812 εναντίον των στρατευμάτων του Ναπολέοντα στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

«Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή της Λούγκα (130 χλμ. νοτίως της Αγίας Πετρούπολης) στις 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια φεστιβάλ αφιερωμένου στα ιστορικά γεγονότα του 1812», ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μία βολή πυροβόλου, που εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, τραυμάτισε τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια της ιστορικής αναπαράστασης ‘των μαχών του Καλότς’», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι βαριά, νοσηλεύονται και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του παρ’ ολίγον δυστυχήματος, τονίζει η ίδια πηγή.

Η Ρωσία εορτάζει φέτος την επέτειο των 200 χρόνων από τη νίκη επί της Μεγάλης Στρατιάς του Ναπολέοντα, με πλήθος ιστορικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβριο με την αναπαράσταση της μάχης του Μπορόντινο, κοντά στη Μόσχα, η οποία έχει μείνει στην Ιστορία ως η Μάχη του Μόσκοβα.

Η συγκεκριμένη μάχη, η οποία παρότι άνοιξε τις πύλες της Μόσχας στα ναπολεόντεια στρατεύματα, εορτάζεται στη Ρωσία ως ένα ένδοξο επεισόδιο, κατά την διάρκεια του οποίου οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν μία τακτική υποχώρηση, στα πλαίσια του πολέμου φθοράς κατά της γαλλικής στρατιάς, που κατέληξε στην πανωλεθρία της.