Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές τα αιτήματα για υποστήριξη της απασχόλησης, μετά την ανακοίνωση από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA της περικοπής 8.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία.

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει τα αιτήματα των γαλλικών αρχών, είτε στη βάση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης ή στη βάση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζόναθαν Τοντ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την Απασχόληση, κ. Λάσλο Αντορ.

Ο κ. Τοντ αναφέρθηκε στην εκπαίδευση για να βοηθηθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι να βρουν νέα δουλειά.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν τα κριτήρια του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης θα εφαρμοστούν ή όχι», προειδοποίησε ωστόσο, σημειώνοντας ότι από τα τέλη του 2011, τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να μην ανανεώσουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του ταμείου στην περίπτωση απολύσεων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση.

«Πρέπει οι γαλλικές αρχές να αποδείξουν ότι οι απολύσεις οφείλονταν στις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης», σημείωσε.

Η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία και τη διακοπή το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ολνέ σου Μπουά κοντά στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί 3.000 εργαζόμενους.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Ζαν-Μαρκ Ερό μίλησε για «πραγματικό σοκ».