Η Ryanair θα ακυρώσει έως και 600 πτήσεις την επόμενη εβδομάδα

Διήμερη απεργία κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της εταρείας


ΚΟΣΜΟΣ
20:16
18/07/2018
Η Ryanair θα ακυρώσει έως και 600 πτήσεις την επόμενη εβδομάδα
5
loading

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, καθώς η κρίση των εργασιακών σχέσεων στην εταιρεία κλιμακώνεται.

Η ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχτούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.

Οι προγραμματισμένες απεργίες που στοχεύουν στην επίτευξη βελτιωμένων εργασιακών συνθηκών, αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στις απόπειρες της αεροπορικής εταιρείας να κατευνάσει την «ανταρσία» του προσωπικού που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη έδωσαν στις 4 Ιουλίου στη δημοσιότητα μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.

Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τα μέλη των πληρωμάτων τονίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων το Δεκέμβριο.

Η Ryanair, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζοντας να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της.

Ωστόσο από τότε αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους εργασιακούς όρους με αρκετά από τα συνδικάτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar όσκαρ μαν

  "Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους." Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είναι κάτεργα. Οπότε να είναι και ευχαριστημένοι. Όπως και να το κάνεις το χαμηλό κόστος θέλει και χαμηλά έξοδα. Κάπου πρέπει να κόψουν, πως θα βγει το εισιτήριο 9,99 ευρώ;
  Καλά κάνουν και απεργούν.

 2. avatar Νιαου νιαου

  I don't believe γίνονται απεργίες ακόμα;γιατί εδώ στο Ελλαντα της έχουμε κόψει εδώ και χρόνια.

 3. avatar Kriton1

  Έχει καταντήσει η πιο αναξιόπιστη αεροπορική. Πετάει δεν πετάει...

  1. avatar Takis_0731

   Καμία σχέση το σχόλιο σου με την είδηση...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει