Με αριστοτεχνικό τρόπο ο πιλότος ενός ελικοπτέρου στο Όρεγκον κατάφερε κάτω από δύσκολες συνθήκες να σώσει έναν ορειβάτη που είχε αποκλειστεί στο όρος Χουντ, σε υψόμετρο 3.350 μέτρων.

Ο 27χρονος ορειβάτης από το Τέξας ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 12/7 ότι σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης η οποία έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το χιόνι έλιωνε και υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων.

«Αυτήν την ώρα της ημέρας, το βουνό αρχίζει να διαλύεται. Τα πάντα λιώνουν – πάγος και πέτρες πέφτουν από το βουνό. Μια καλή αναλογία είναι σαν ένα διάδρομο μπόουλινγκ», ανέφερε ο Φιλ Κόουλ, μέλος της ομάδας διάσωσης που συμμετείχε στην αποστολή.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ορειβάτης εντοπίστηκε και ένα ελικόπτερο Σινούκ κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να τον σώσει. Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους που δεν επέτρεπε στο ελικόπτερο να προσγειωθεί στην κορυφή, ο χειριστής του κατάφερε με ελιγμό ακριβείας να στηρίξει το πίσω μέρος του στην πλαγιά κρατώντας την υπόλοιπη άτρακτο στον αέρα!

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και ο ορειβάτης σώθηκε, με τον χειριστή του Σινούκ να κερδίζει τις εντυπώσεις με το θάρρος και τις ικανότητές του.