Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα πως η αντιπολίτευση στη Συρία γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική και όσο πιο γρήγορα τερματιστεί η βία, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η συριακή κυβέρνηση να αποφύγει μια «καταστροφική επίθεση».

«Όσο πιο γρήγορα τερματιστεί η βία και αρχίσει η πολιτική μετάβαση, λιγότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους και θα υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες να αποφύγει το συριακό κράτος μια καταστροφική επίθεση που θα είναι πολύ επικίνδυνη όχι μόνο για τη Συρία, αλλά και για όλη την περιοχή», τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ από το Τόκιο μετά τη συνάντησή της με τον ιάπωνα ομόλογό της Κοϊτσίρο Τζέμπα, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Είναι σαφές πως η κ. Κλίντον αναφερόταν στην πιθανότητα οι αντικαθεστωτικοί και πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον κρατικών θεσμών -ένα δικαστήριο και ένα τηλεοπτικό δίκτυο ήταν στόχοι επιθέσεων πρόσφατα-και όχι σε μια εξωτερική στρατιωτική επέμβαση.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η αντιπολίτευση γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική στο να αμύνεται, αλλά και στις επιθέσεις της εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων. Για το λόγο αυτό είναι ξεκάθαρο ποιο θα είναι το μέλλον όσων στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ», τόνισε.

«Η άμμος αδειάζει στην κλεψύδρα», είπε χαρακτηριστικά.