Ένα αγοράκι δύο ετών κινδύνευσε να πέσει στο κενό από το μπαλκόνι του 8ου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή Wyken στο Coventry της Μεγάλης Βρετανίας. Γείτονες κατέγραψαν σε βίντεο τις στιγμές που ο ανήλικος σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και κάθισε κρεμώντας τα πόδια του από την έξω πλευρά, ενώ μέσα στο σπίτι οι γονείς του κοιμόντουσαν αμέριμνοι.

«Μιλούσα με τη φίλη του γιου μου στην πόρτα του σπιτιού μας, όταν ξαφνικά εκείνη κοίταξε στο βάθος και μου είπε… “είναι ένα μωρό σε εκείνο το μπαλκόνι”. Γύρισα και είδα το παιδί να παίζει αμέριμνο, χωρίς την επίβλεψη κανενός ενήλικα.

Φοβήθηκα ότι θα πέσει στο κενό. Ήμουν σίγουρη ότι θα πεθάνει. Η αστυνομία έφτασε περίπου έξι λεπτά μετά, αλλά μου φάνηκε σαν ώρες. Δεν άντεχα να βλέπω και μπήκα μέσα για να ηρεμήσω. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ ξανά στη ζωή μου τόσο πολύ. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος θα άφηνε έτσι το παιδί του. Είχαν μια καρέκλα στο μπαλκόνι και τη χρησιμοποίησε για να σκαρφαλώσει» είπε η γειτόνισσα Debbie Green.

«Αφού έφτασε η αστυνομία, ο πατέρας βγήκε ήρεμος στο μπαλκόνι και μετακίνησε την καρέκλα. Δεν έμοιαζε καθόλου ανήσυχος. Απορώ πώς το παιδάκι κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία του και να μη ζαλιστεί από εκεί πάνω» πρόσθεσε.