Υποβρύχιο μουσείο στη λίμνη Τιτικάκα ετοιμάζουν στη Βολιβία

Στα 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ανακάλυψαν χιλιάδες αρχαία ευρήματα και τώρα θα το εκμεταλλευτούν


ΚΟΣΜΟΣ
4:23
05/07/2018
Υποβρύχιο μουσείο στη λίμνη Τιτικάκα ετοιμάζουν στη Βολιβία
1
loading

Η βολιβιανή κυβέρνηση θα κατασκευάσει ένα υποβρύχιο μουσείο στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακάλυψη χιλιάδων αρχαιολογικών ευρημάτων μέσα στην άβυσσό της, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

«Θα είναι ταυτόχρονα ένα τουριστικό συγκρότημα και ένα κέντρο ερευνών αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό, ένας συνδυασμός που θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Βίλμα Αλανόκα μετά τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων, τα οποία υπογράφει η αναπτυξιακή υπηρεσία Enabel της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, η οποία εκτείνεται σε 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ της Βολιβίας και του Περού, ήταν η κοιτίδα διαφόρων πολιτισμών που άνθισαν εκεί πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Οι τελευταίες ανακαλύψεις που έγιναν πέρυσι, επέτρεψαν να βρεθούν σχεδόν 10.000 αρχαιολογικά κομμάτια, όπως τεχνουργήματα φτιαγμένα από οστά, κεραμικό ή μέταλλο, όπως και οστά ανθρώπων και ζώων, καθώς και μαγειρικά σκεύη από την εποχή των αρχαίων πολιτισμών προ-Τιγουανάκου, Τιγουανάκου και 'Ινκα.

Διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη με το βολιβιανό υπουργείο Οικονομίας για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του μουσείου, το κόστος του οποίου «ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια», έκανε γνωστό η Αλανόκα όταν ενημέρωσε την Unesco και το Βέλγιο, που θα μετάσχουν με δυο εκατομμύρια δολάρια στο έργο.

Το μουσείο θα ανεγερθεί κοντά στην πόλη Σαν Πέδρο ντε Τικίνα, που απέχει λίγο παραπάνω από 100 χλμ. από τη διοικητική πρωτεύουσα Λα Πας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εμείς ;

    Αυτοί ζουν στις σπηλιές ,δεν έχουν τα φώτα τα δικά μας,τα φώτα που φωταγωγιζουν τον πολιτισμό μας.Εξαρχεια,Μολότοφ Πολυτεχνείου,Χωματερές ,Ανωτεροτητες πνευματικές ,Ιδεωδη που όλη η υφήλιος γονατίζει από το δέος της Ελληνικής πραγματικότητας.Ουτε τον ήλιο ,ούτε τον αέρα,ούτε την θάλασσα που είναι τσάμπα,δεν θελουμε να εκμεταλλευτούμε .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει