Η σχέση του με τη σύζυγό του για έναν 63χρονο Ρουμάνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ιδανική. Άλλωστε, το να κάνει ένα ζευγάρι να επικοινωνήσει για πολλά χρόνια, είναι ένα στοιχείο που το μαρτυρά από μόνο του. Το ακόμη χειρότερο για τον άνδρα, είναι πως η γυναίκα του… τον πέθανε, καθώς εκείνη δεν είχε νέα του.

Η σύζυγος του Κονταντίν Ρέλιου δήλωσε τον θάνατο του άνδρα της, ωστόσο εκείνος δεν είχε πεθάνει, για να αρχίσει μια περιπέτεια που θα κρατούσε κάμποσο χρόνο. Μάλιστα, ο 63χρονος δεν είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός και έτσι τον Μάρτιο, δικαστήριο του Βάσλουι, δεν δέχθηκε να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του, αν και εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών.

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.

Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού- νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του. Έτσι, ο Ρέλιου δικαιώθηκε περίπου τέσσερις μήνες αργότερα και… μόλις δύο χρόνια αφότου η σύζυγός του είχε δηλώσει πως εκείνος δεν έχει δείξει σημάδια ζωής.

Όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 63χρονος θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα για να… αναστηθεί, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός, μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, τον Ιανουάριο, ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του.

Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει, διότι απλά δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός και δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.