Ασαφής ως προς την πιθανή ανάμιξη της χώρας του στη χθεσινή δολοφονία του στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς Καμάλ Χουσέιν Γανάζ ήταν ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ. Η παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι υποψιάζεται την ισραηλινή Μοσάντ για την ενέργεια αυτή.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι κατ΄ανάγκην αλήθεια», δήλωσε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο απαντώντας στην ερώτηση για έναν ενδεχόμενο ρόλο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία του Καμάλ Χουσέιν Γαναζέ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, ο αξιωματούχος αυτός της Χαμάς δεν ανήκε στους «ακέραιους της γενιάς του».

Ο Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού από άγνωστους που μπήκαν στο σπίτι του, οι οποίοι κατόπιν αφαίρεσαν φακέλους από εκεί, δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς που ζήτησε να μην κατονομαστεί και είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γαναζέ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2010 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. Η τοπική αστυνομία είχε κατηγορήσει τη Μοσάντ ότι βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία.