Ο 49χρονος Karl Lang, που εργαζόταν ως… μέντιουμ, κατάφερε να πείσει δύο γυναίκες να γδύνονται μπροστά του και να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, προκειμένου να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με… τα πνεύματα των συγγενών τους που είχαν πεθάνει.

Ο απατεώνας τους έκανε τέτοια «πλύση εγκεφάλου», λέγοντάς τους ότι όσο πιο προκλητικές γίνονταν τόσο πιο πολύ θα ικανοποιούνταν τα πνεύματα.

Οι δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας κάτω των 30 ετών, εξαπατήθηκαν, ειπώθηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεσή τους. Ο Lang φαίνεται ότι τις είχε πείσει ακόμη να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους, γιατί αυτό «θα αύξανε τις ψυχικές τους δυνάμεις».

Ο εισαγγελέας του Newport δήλωσε: «Ήταν ένα φτηνό κόλπο. Τις εξαπάτησε σεξουαλικά. Ήταν απελπισμένες γιατί πίστευαν ότι θα ερχόντουσαν σε επαφή με τους νεκρούς συγγενείς τους και εκείνος τις εκμεταλλεύτηκε. Τις έπεισε ότι έπρεπε να είναι γυμνές γιατί και τα “πνεύματα” είναι γυμνά».

Ο Lang τις έβαζε ακόμη να προσποιούνται ότι συμμετέχουν σε φανταστικά σεξουαλικά όργια, όπως για παράδειγμα ότι κάνουν σεξ με πέντε άντρες σε ένα ερημικό νησί.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Η δίκη συνεχίζεται.