Να φροντίσουν τους 629 μετανάστες του πλοίου Aquarius, το οποίο παραμένει σε διεθνή ύδατα καθώς δεν το δέχεται κανένα λιμάνι, ζητεί από τις αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ιταλία έχει αρνηθεί να επιτρέψει την πρόσβαση στα λιμάνια της στο πλοίο, το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ και μεταφέρει 629 μετανάστες, που διασώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις, και κάλεσε τη Μάλτα να το δεχτεί. Η Βαλέτα όμως αρνήθηκε.

Κι έτσι το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Μιλάμε για ανθρώπους. Προτεραιότητα των αρχών τόσο της Ιταλίας όσο και της Μάλτας θα έπρεπε να είναι να διασφαλίσουν πως οι άνθρωποι αυτοί λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχινάς.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης ώστε οι άνθρωποι στο Aquarius να αποβιβαστούν το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

Παρόμοια έκκληση απηύθυνε νωρίτερα και ο ΟΗΕ, τονίζοντας πως  το θέμα των ευθυνών και ποιοι θα πρέπει να τις μοιραστούν μπορεί να περιμένει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.