Ως επιτυχία συνολικά της Ευρώπης χαρακτήρισε την ενίσχυση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Όπως δήλωσε μάλιστα νικητής είναι η αξιοπιστία της Ευρώπης και το μέλλον του ευρώ.

Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέτρεψε και πάλι στον τραπεζικό τομέα της Ισπανίας να χορηγεί δάνεια είπε συμπληρώνοντας ότι η υποστήριξη της ΕΕ αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εξυγίανση της ισπανικής οικονομίας. Η εξυγίανση αυτή συνίσταται στη χορήγηση δανείων προς τις ισπανικές τράπεζες, οι οποίες θα επιστρέψουν πίσω τα λεφτά χωρίς να προκληθεί καμία επίπτωση στο δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους.

Σε ερώτηση αν του ασκήθηκε πίεση από ευρωπαίους εταίρους για να δεχθεί βοήθεια είπε πως ο ίδιος άσκησε πίεση στους ευρωπαίους εταίρους του, και όχι το αντίθετο, για να εξασφαλίσει τη βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα.

Αναφερόμενος στο EURO 2012 και σε όσους του είχαν συστήσει να αποφύγει να εμφανιστεί στα γήπεδα λόγω των οικονομικών εξελίξεων στην οικονομία της χώρας του, o Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πολωνού Προέδρου και θα μεταβεί για λίγες ώρες στην Πολωνία για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα Ισπανίας-Ιταλίας.