Κατά τέσσερις μονάδες έχει μειώσει τη διαφορά από τον προπορευόμενο αντίπαλό του Ενρίκε Πένα Νιέτο ο αριστερός υποψήφιος και διεκδικητής στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης του 2006 Αντρές Μανουέλ Λόπες Οβραδόρ, σύμφωνα με μια σφυγμομέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα Ρεφόρμα καταδεικνύει πως η προτίμηση στο πρόσωπο του Λόπες Οβραδόρ έχει αυξηθεί κατά επτά μονάδες, στο 34%, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση στις 25 Απριλίου.

Ο Πένα Νιέτο, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) υποχώρησε στο 38%, ενώ η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Δράσης κατακρημνίσθηκε κατά έξι μονάδες στο 23%, σύμφωνα με τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης.

Και άλλες μεγάλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως το χάσμα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους μειώνεται, μολαταύτα ο υποψήφιος του PRI συνεχίζει σε όλες εξ αυτών να διατηρεί προβάδισμα για τον πρώτο γύρο της 1ης Ιουνίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.