Πριν από έναν μήνα, ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ είχε πεταχτεί στο πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας με ένα αίτημα για την επέκταση του φόρου της ζάχαρης και στα μιλκσέικ.

Μόνο που τώρα η εφημερίδα «Sun» ξέθαψε ένα μιλκσέικ από την ιστοσελίδα του που είναι προφανώς μέρος του προβλήματος για το οποίο παλεύει.

Με το αστρονομικό νούμερο των 46 κουταλιών του γλυκού ζάχαρης (186 γραμμάρια), το μιλκσέικ Cookies and Cream υπερβαίνει την επιτρεπόμενη δοσολογία ζάχαρης για παιδιά κατά έξι ολόκληρες φορές. «Είναι ακριβώς αντίθετο με ό,τι βγαίνει και λέει δημοσίως, κι έτσι ο κόσμος θα χάσει την εμπιστοσύνη του στα λεγόμενά του. Είναι άλλος ο κανόνας για τον γενικό πληθυσμό και άλλος για τον Τζέιμι Όλιβερ, πρέπει να είναι συνεπής», λέει χαρακτηριστικά η επίσης τηλεοπτική διατροφολόγος Carrie Ruxton.

AP_384117484474

Ο Όλιβερ ζήτησε να φορολογηθούν τα μιλκσέικ της αγοράς, γιατί περιέχουν «πρόσθετα και ζάχαρη», «9 ή και 10 κουταλάκια». Την ώρα που τα λέει βέβαια αυτά, φρόντισε να κατεβάσει το ύποπτο μιλκσέικ από την ιστοσελίδα του, μόνο που η εφημερίδα «Daily Mail» βρήκε πως υπάρχουν ακόμα βιντεάκια για το πώς το φτιάχνεις, όχι μόνο αυτό, αλλά κι ένα σωρό ακόμα μιλκσέικ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζέιμι Όλιβερ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το οτιδήποτε στη «Sun»…