Ακόμα δύο σοκαριστικά περιστατικά ομαδικών βιασμών, με θύματα δύο έφηβες, καταγράφηκαν στην Ινδία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, κρίκοι της θλιβερής αλυσίδας των σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα. Παρότι, μάλιστα, τον περασμένο μήνα, άρχισαν να εφαρμόζονται πιο σκληρές ποινές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις για κανέναν από τους δύο βιασμούς, ενώ το ένα από τα δύο θύματα έβαλε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 16 ετών. Η 16χρονη βιάστηκε από οκτώ άνδρες την Κυριακή στο κρατίδιο Haryana. Την Τρίτη, μία 19χρονη βιάστηκε από πέντε άνδρες, στο ίδιο κρατίδιο.

Ο ένας από τους δράστες ήταν ο οδηγός του γνωστού τρίτροχου οχήματος, που αφθονεί στην Ινδία. Ο άνδρας έπεισε τη 19χρονη πως είχε χάσει το λεωφορείο της και προσφέρθηκε να την πάει στην επόμενη στάση, όπως κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία. Όταν εκείνη δέχτηκε, την πήγε σε ένα έρημο μέρος και τη βίασε, μαζί με τέσσερις συνεργούς του που περίμεναν στο συμφωνημένο σημείο.

Η 16χρονη απήχθη μέσα από το σπίτι της, όπου βρισκόταν μόνη, και βιάστηκε από άνδρες συγχωριανούς της. Τη Δευτέρα το άτυχο κορίτσι κρεμάστηκε, και η αστυνομία άνοιξε φάκελο για βιασμό, απαγωγή και παρακίνηση σε αυτοκτονία, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί κανείς.

Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν λιγότερο από ένα μήνα αφού η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων των 12 ετών και αύξησε τις ποινές κάθειρξης για τον βιασμό μεγαλύτερων κοριτσιών και γυναικών, μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, έπειτα από τον βιασμό και τον φόνο ενός κοριτσιού στην Πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μετά το 2012 οι βιασμοί σημείωσαν αύξηση 60% φτάνοντας περίπου τους 40.000 το 2016, με τους βιασμούς παιδιών να αποτελούν το 40% των περιπτώσεων.