Φημισμένο για την εξαιρετική διδασκαλία του και τις έρευνες παγκοσμίου βεληνεκούς, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κατέχει δικαιολογημένα το τίτλο του καλύτερου πανεπιστημίου της Ευρώπης, και πέμπτου καλύτερου στο κόσμο.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός για μια θέση στα έδρανα του δεν περιορίζεται μονάχα στις ακαδημαϊκές του διακρίσεις – αλλά και στην ελκυστικότητα των φοιτητριών του!

Μάλιστα, οι φοιτητές του πανεπιστήμιου καλούνται τώρα να αποφασίσουν με δημοκρατικούς θεσμούς ποια από τις φοιτήτριες διαθέτει τα καλύτερα… οπίσθια. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Rear of the Year» και έχει ήδη συγκεντρώσει 100 comments από τους ενθουσιασμένους κριτές.

Πέντε κοπέλες έχουν δημοσιεύσει τα «κάλλη» τους στο διαδίκτυο, ελπίζοντας να στεφθούν οι φετινές νικήτριες. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από το διαδικτυακό περιοδικό «The Tab», μια ιστοσελίδα η οποία συχνά δέχεται επικρίσεις από διάφορα μέσα. Να σημειώσουμε ότι δεν αποτελεί επίσημο ιστότοπο του Κέιμπριτζ.

Στην Αγγλία επικρατεί ανησυχία σχετικά με το διαγωνισμό, με τις φεμινίστριες να ισχυρίζονται ότι ορισμένα από τα λαμπρότερα νεανικά μυαλά της Βρετανίας επιτρέπουν στους εαυτούς τους να εκτίθενται ως «σεξουαλικά αντικείμενα».

Ο 20χρονος συντάκτης του «The Tab», Joe Bates, υπερασπίζεται το διαγωνισμό λέγοντας ότι η ιστοσελίδα εφαρμόζει μια πολιτική που ενισχύει την ισότητα των δύο φύλλων, καθώς έχει διεξάγει έναν παρόμοιο διαγωνισμό με άνδρες.

«Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιστοσελίδα «The Tab» συνεχίζει να αναπαράγει αυτές τις απαράδεκτες εικόνες των απρόσωπων γυναικών. Ως μέλος της κοινότητας του Κέιμπριτζ, καταγγέλλω κατηγορηματικά την απεικόνιση της γυναίκας ως σεξουαλικού αντικειμένου, καθώς σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα από οργανισμούς όπως τον ΟΗΕ, αυτές οι εικόνες προωθούν και ενισχύουν την αναπαραγωγή επικίνδυνων και βίαιων συμπεριφορών κατά του γυναικείου φύλου», τονίζει η επικεφαλής της Φοιτητικής Ένωσης Γυναικών του Κέιμπριτζ.