Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας υπέκυψε στα τραύματά του, έγινε σήμερα γνωστό από την οικογένειά του και τις τοπικές αρχές.

Ο 25χρονος Άχμεντ Άμπου Χουσέιν, που είχε τραυματιστεί από σφαίρα την 13η Απριλίου, είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, του ογκώδους κινήματος διαμαρτυρίας, το οποίο ονομάζεται «η πορεία της επιστροφής».

Το ισραηλινό νοσοκομείο όπου διακομίστηκε επιβεβαίωσε τον θάνατό του χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η οικογένεια ενημερώθηκε για τον θάνατό του από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες που συντονίζουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές υποθέσεις με τις ισραηλινές αρχές και προετοιμάζει τη μεταφορά της σορού του προκειμένου να κηδευτεί, δήλωσε ο αδελφός του Ντίαα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 25χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για το παλαιστινιακό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Shaab και ως φωτορεπόρτερ για ένα άλλο μέσο ενημέρωσης.

Με τον θάνατό του αυξάνεται σε 41 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας από την 30ή Μαρτίου, με τα περισσότερα από τα θύματα να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφαίρες στρατιωτών οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στον φράκτη ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών εδαφών.