Με την οικογενειακή τους περιουσία να εκτιμάται στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν άνετα να σταματήσουν τη δουλειά…

Και όμως οι γονείς του “Mr Facebook”, κατά κόσμο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg), ακόμη δουλεύουν ως οδοντίατροι, όπως έκαναν και πριν μπει στη ζωή τους το Facebook.

Όπως γράφει η Espresso, οι ίδιοι, όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας, είναι φειδωλοί στα έξοδα και δεν τους αρέσει να επιδεικνύονται.

Ο Εντ, πατέρας του Μαρκ, συνεχίζει καθημερινά να δέχεται πελάτες στο ιατρείο, ενώ η σύζυγος του Ντόνα εκτελεί χρέη γραμματέας του. Το σπίτι τους παραμένει το ίδιο εδώ και δεκαετίες. Είναι απλό, έχει λίγα έπιπλα και μια μικρή κουζίνα, ενώ η μόνη “πολυτέλεια” είναι μια σειρά καθισμάτων θεάτρου που τοποθετήθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη τηλεόραση.

Ο Εντ Ζούκερμπερκ ( Ed Zuckerberg) δεν έχει αγγίξει τα δύο εκατομμύρια μετοχές του Facebook που του χάρισε ο γιος του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, επειδή τον βοήθησε να στήσει την επιχείρησή του.

Όταν ο πατριάρχης της οικογένειας ρωτήθηκε αν υπάρχει φόρμουλα για να γίνονται τα παιδιά επιτυχημένα, απάντησε ότι δεν υπάρχει, αλλά τόνισε: “Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να μην ετοιμάζουν αυτοί τον δρόμο που θέλουν να διαλέξουν τα παιδιά τους, αλλά να υποστηρίζουν αυτόν που επιθυμούν εκείνα”.

Εκτός από τον Μαρκ, και οι τρεις κόρες του Εντ είναι επιτυχημένες, με τη συνολική τους περιουσία να αποτιμάται στα 60 εκατομμύρια δολάρια. Η Άριελ είναι μάνατζερ στην εταιρεία Wildfire Interactive στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η Ντόνα έχει ένα blog σχετικά με τη διατροφή και κάνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Πρίστον. Όσο για τη Ράντι, είναι παντρεμένη με τον Μπρεντ Τουαρέτσκι, συμφοιτητή της στο Χάρβαρντ, και έχουν αποκτήσει ένα παιδί.