«Ο ήχος των χαρούμενων παιδιών διαταράσσει τη ζωή μου»

Πρώην πιλότος ζητά να κλείσει άμεσα μια τοπική παιδική χαρά!


ΚΟΣΜΟΣ
22:21
10/05/2012
«Ο ήχος των χαρούμενων παιδιών διαταράσσει τη ζωή μου»
5
loading

Ως πρώην επικεφαλής πιλότος ενός Κόνκορντ, του οποίου ο ήχος κατά την απογείωση ξεπερνά τα 110 ντεσιμπέλ, ο Ρότζερ Πράις θα έπρεπε να γνωρίζει καλά τι σημαίνει εκκωφαντικός ήχος.

Ωστόσο, ο 67χρονος ισχυρίζεται ότι δεν αντέχει τη φασαρία από την τοπική παιδική χαρά της περιοχής του και απαιτεί το άμεσο κλείσιμο της. Να σημειώσουμε ότι ο ήχος των χαρούμενων παιδιών δεν ξεπερνάει τα 77 ντεσιμπέλ – ένας αριθμός αρκετά μικρότερος από εκείνον του υπερηχητικού αεροπλάνου.

Μάλιστα, ο πρώην πιλότος τονίζει ότι η παιδική χαρά, η οποία βρίσκεται 20 μέτρα μακριά από το σπίτι του, «διαταράσσει σοβαρά τη ζωή του». Αυτός και η 51χρονη σύζυγος του ζητούν από το τοπικό συμβούλιο της ενορίας να κλείσει άμεσα η παιδική χαρά.

«Ο τύπος του θορύβου που βιώσαμε προέρχεται από μικρά παιδιά που ουρλιάζουν και τσιρίζουν με ενθουσιασμό. Οι κραυγές είναι απρόβλεπτα υψηλής ηχητικής συχνότητας και οι φωνές των γονιών τους είναι εξίσου ενοχλητικές. Έχει διαταραχθεί σοβαρά η ζωή μου και δεν μπορώ πλέον να απολαύσω το σπίτι μου», δήλωσε ο ίδιος.

Για να κατανοήσουμε τον ήχο με τη μονάδα ντεσιμπέλ – db, το θρόισμα φύλλων υπολογίζεται στα 10db, το ψιθύρισμα στα 20db, μια φυσιολογική συζήτηση στα 60db, η παιδική χαρά στα 70-80db, μια ηλεκτρική σκούπα στα 80db, μια μεγάλη ορχήστρα στα 100db, η απογείωση ενός Κόνκορντ στα 110db και η απογείωση ενός πολεμικού αεροσκάφους στα 140db.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Παναγιώτης

  δεν πρέπει να είναι η φασαρία το πρόβλημα , εμένα το καλοκαίρι όταν κοιμάμαι στο μπαλκόνι το απόγευμα τα πιτσιρίκια με νανουρίζουν , άλλο πρέπει να κοιτάξει

 2. avatar makaros

  Oταν ένας μισάνθρωπος δεν αντέχει ούτε τα άντερα του!!!

 3. avatar freak out!

  Είναι απλώς γελοίοι!!!

 4. avatar VICKY

  ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙ........

 5. avatar dana

  να κλείσει η παιδική χαρά και μετά να πηγαίνουν έξω απ το σπίτι του τα πιτσιρίκια...... εκεί να δεις γέλια !!!
  άτεκνος ο μουσιού προφανώς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει