Μία πρωτιά είχε η συναυλία του δημοφιλούς Αιγύπτιου τραγουδιστή Τάμερ Χόσνι την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

Ανάμεσα στους 6.000 θεατές ήταν και γυναίκες. Παρακολούθησαν τη συναυλία «με την άδεια» του διαδόχου του θρόνου της χώρας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (στη φωτογραφία), ο οποίος έσπασε ένα ακόμη κοινωνικό ταμπού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας της Σαουδικής Αραβίας. Καθώς στη χώρα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην κοινωνική ζωή, οι συναυλίες γίνονται ολοένα και συχνότερες. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συναυλίες με διεθνείς, περιφερειακούς και τοπικούς αστέρες έχουν γίνει από πέρσι στο Ριάντ, στη Τζέντα, στο Νταμάμ και στο Νταχράμ.

«Ευχαριστώ πολύ τη Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας και τον σπουδαίο λαό της Σαουδικής Αραβίας. Ανυπομονούσα γι’ αυτή την ημέρα εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τάμερ Χόσνι σε μήνυμά του προς τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Θεός ξέρει ότι σας αγαπώ πολύ, πολύ και είμαι τόσο υπερήφανος που είμαι μαζί σας».

Χάρη στο Saudi Vision 2030, φιλόδοξη στρατηγική για το μέλλον που προωθεί ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν η χώρα γίνεται πιο ανοιχτή, η οικονομία διαφοροποιείται και η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να γίνει παγκόσμιος προορισμός για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις.

«Η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών», αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel online, «θα κάνει τη Σαουδική Αραβία, η οποία περιπαικτικά, εξαιτίας των πολλών απαγορεύσεων, έχει χαρακτηριστεί ως βασίλειο της πλήξης, πιο ελκυστική για τους νέους. Η ποπ μουσική, η πολιτική και οι νέοι άνθρωποι ενώνονται σε μια κοινή αποστολή, η οποία γνωρίζει μόνο έναν ηγέτη: τον MBS, όπως είναι η συντομογραφία του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν».

Ο Τάμερ Χόσνι είναι επίσης γνωστός ως μουσικός παραγωγός, συνθέτης και συγγραφέας και ως ένας από τους τρεις κριτές στην αραβική εκδοχή του τηλεοπτικού σόου «The Voice Kids» στο MBC1. Έχει 9 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 2,53 εκατομμύρια στο Twitter.