H χθεσινή μέρα σηματοδότησε την έναρξη της θερινής ώρας, ενός γεγονότος που μας στέρησε μια ολόκληρη ώρα ύπνου, την οποία θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αντισταθμίσουν κλείνοντας σήμερα τα μάτια τους για καμιά ωρίτσα στον εργασιακό τους χώρο!

Αυτά μας λέει η ψυχολόγος Dr Nerina Ramlakhan, που έκανε μια μελέτη για λογαριασμό της εταιρίας στρωμάτων Silentnight και του Πανεπιστημίου του Λιντς. Μιλώντας στη «Sun», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό το Σαββατοκύριακο τα ρολόγια πάνε μπροστά και θα χάσουμε μια ώρα ύπνου την Κυριακή. Η απώλεια μίας ώρας ύπνου είναι ιδιαιτέρως επιζήμια στα άτομα που παλεύουν ήδη με τον ύπνο τους και μια πρόσφατη έρευνα … απέδειξε πως πολλοί Βρετανοί, περιλαμβανομένων και παιδιών, στερούνται ύπνου σε επικίνδυνο βαθμό».

shutterstock225404101

Αυτό, σε συνδυασμό με «τη συνεχή έκθεση σε τεχνητό φως [αφύσικο ηλεκτρονικό φως]», «μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου μας», καταλήγοντας σε επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία μας.

Η ψυχολόγος συστήνει λοιπόν στα αφεντικά να δώσουν αυτή τη χαμένη ωρίτσα ύπνου στους υπαλλήλους τους: «Τα αφεντικά πρέπει να σκεφτούν να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να πάρουν έναν σύντονο ύπνο στο γραφείο. Μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά». Κι αν αυτό ακούγεται κομματάκι περίεργο, μας λέει, δεν χάνουμε και κάθε μέρα μια ολόκληρη ώρα ύπνου…