Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης αποφάνθηκε ότι ο νυν γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή στην υποχρεωτική συμφωνία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μαφία, για την παροχή προστασίας στο μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργό και τους συγγενείς του. Η περίοδος στην οποία γίνεται αναφορά, είναι η τριετία 1973-1976.

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην υπόθεση αυτή, είχε το ρόλο του θύματος», υπογραμμίζουν οι ιταλοί ανώτατοι δικαστές.

Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης ακύρωσε την τελευταία καταδίκη σε βάρος του Ντελ’ Ούτρι, που κατηγορήθηκε για έξωθεν συνεργασία με την μαφία, ορίζοντας ότι η δίκη πρέπει να επαναληφθεί, στο Παλέρμο της Σικελίας, με καινούριους δικαστές.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, θεωρεί επίσης βάσιμες τις συγκλίνουσες καταθέσεις πολλών μετανοημένων μαφιόζων, σχετικά με την πρόσληψη, από τον Μπερλουσκόνι, στη βίλα του Άρκορε, του σταβλίτη Βιτόριο Μάγκανο, «ως αποτέλεσμα συμφερόντων του Καβαλιέρε και της Κόζα Νόστρα, που φέρονται να συνέκλιναν».

O γνωστός εισαγγελέας Πάολο Μπορσελίνο (ο οποίος δολοφονήθηκε από την μαφία το 1992) είχε χαρακτηρίσει τον Μάγκανο -που, λίγο πριν πεθάνει, το 2000, είχε καταδικασθεί σε ισόβια για δυο ανθρωποκτονίες- «επέκταση της σιτσιλιάνικης μαφίας στον πλούσιο ιταλικό Βορρά».