«Το Ισραήλ επιθυμεί ένα πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν»

Ο Φιντέλ Κάστρο για τις διεθνείς εξελίξεις


ΚΟΣΜΟΣ
18:24
23/08/2010
«Το Ισραήλ επιθυμεί ένα πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν»
loading

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κουβανούς δημοσιογράφους με αντικείμενο τη διεθνή κατάσταση ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θέλει να «εκθέσει τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με το Ιράν».

«Για το Ισραήλ είναι φριχτό να βρίσκεται το Ιράν τόσο κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου, αδιάφορο το πότε θα γίνει αυτό. Ακόμη και αν χρειαστούν τρία χρόνια. Είναι ανυπόφορο για τους Ισραηλινούς και αποτελεί λόγο να επιτεθούν εάν δεν επιτεθούν οι Αμερικανοί», είπε ο 84χρονος Κάστρο μιλώντας σε εννέα δημοσιογράφους, την Κυριακή.

«Δεν τους βολεύει να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν, γιατί αυτό που θέλουν είναι να δεσμεύσουν τους Αμερικανούς. Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είναι το τέλος των πάντων», ισχυρίστηκε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση για την κήρυξη ή μη ενός πυρηνικού πολέμου επαφίεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ορισμένοι είναι έτοιμοι για όλα, όπως το Ισραήλ. Άλλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση που θέλουν να τους επιβάλουν, τον πιο φριχτό κόσμο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτόν που θέλει να επιβάλλει η ομάδα των εκατομμυριούχων», πρόσθεσε ο Κάστρο.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο μήπως υπερβάλλει για την επικείμενη «καταστροφή», ο Κάστρο απάντησε ότι: «Αποτελεί σχεδόν ντροπή να το λέτε αυτό. Όμως είναι σεβαστό οι άνθρωποι να ντρέπονται για την άγνοιά τους. Εάν ντρέπονται για την άγνοιά τους, τότε θα μάθουν και εφόσον μαθαίνουν, τότε υπάρχει ελπίδα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει