Εξακολουθεί να στηρίζει τον επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων Μαρκ Σάλιβαν, παρά το σκάνδαλο πορνείας στο οποίο ενεπλάκησαν πράκτορες της υπηρεσίας αυτής στην Κολομβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Η υπηρεσία «αντέδρασε γρήγορα» όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο Τζέι Κάρνεϊ. «Ο πρόεδρος εμπιστεύεται τον διευθυντή της», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, καθώς το σκάνδαλο φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται έντεκα πράκτορες της υπηρεσίες και τουλάχιστον είκοσι ιερόδουλες. «Υπήρχαν 20 – 21 γυναίκες που πήγαν στο ξενοδοχείο στην Καρταχένα, όπου διέμεναν οι πράκτορες», είπε η Κόλινς, η οποία μετέχει στην επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Σύμφωνα με την Κόλινς, που υποστήριξε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από τον ίδιο τον Σάλιβαν, εκτός από τους πράκτορες που «προσκάλεσαν» τις ιερόδουλες, στην υπόθεση εμπλέκονται και Αμερικανοί πεζοναύτες.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Σάλιβαν το θέμα, η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής είπε ότι η ίδια είναι «ικανοποιημένη».

Οι έντεκα πράκτορες έχουν ανακληθεί από την Κολομβία και τους αφαιρέθηκαν τα διαπιστευτήριά τους εν αναμονή της έρευνας που θα διεξαχθεί για το θέμα.