Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη φωτογραφία του ενός από τα από τα call girls που είχαν καλέσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Κολομβία. Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει αντιδράσεις και θεωρείται από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα πορνείας στους κόλπους των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Mail, μία από τις πόρνες που κλήθηκαν στο ξενοδοχείο ενώ αναμενόταν η άφιξη του Αμερικανού προέδρου ήταν η 24χρονη Dania Suarez, μητέρα ενός 9χρονου αγοριού.

Γείτονες της Suarez στην περιοχή  San Andres, μίλησαν στην εφημερίδα αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές είχαν παρατηρήσει ύποπτη συμπεριφορά από πλευράς της που ίσως μαρτυρούσε ότι ήταν πόρνη.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Κολομβία και οι συνοδοί κατακλύζουν τους τουριστικούς δρόμους της χώρας. Η Suarez, θεωρείται συνοδός πρώτης κατηγορίας και πληρώνεται περίπου με 800 δολάρια τη βραδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στον έναν εκ των τριών Αμερικανών των μυστικών υπηρεσιών δόθηκε το «πράσινο φως» να συνταξιοδοτηθεί, στον άλλο προτάθηκε να απομακρυνθεί, ενώ ο τρίτος να παραιτηθεί. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη οκτώ υπάλληλοι.

Η υπόθεση των έντεκα πρακτόρων που κάλεσαν τουλάχιστον 20 πόρνες στις 13 Απριλίου βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις μυστικές υπηρεσίες.