Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, σε δύο ιστορικά σημεία του Παρισιού, θα πραγματοποιήσουν απόψε οι, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους.

Ο Σαρκοζί θα μιλήσει στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, όπου ο Λουδοβίκος ο 16ος είχε οδηγηθεί στην γκιλοτίνα μετά την επανάσταση του 1789.

Την ίδια ώρα, ο Ολάντ να μιλήσει ταυτόχρονα μπροστά στο Σατό ντε Βανσέν, ένα κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης, το οποίο είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791.

Μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επιστροφή της κεντροαριστεράς στην εξουσία, φαίνεται πολύ πιθανή έπειτα από 17 χρόνια διακυβέρνησης από τη συντηρητική παράταξη.

Μια σειρά δημοσκοπήσεων που έγιναν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται. Ο Ολάντ φέρεται να ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 μονάδων στον δεύτερο.