Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας πρέπει να κάνει τα πάντα για να σταματήσει τις αντισημιτικές δηλώσεις και την επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας στον κόσμο που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντά της, προειδοποίησε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες και αφού συναντήθηκε με τον νυν πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, ότι από τις συζητήσεις με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες συμπεραίνεται ότι η θέση της Βαρσοβίας είναι «πολύ σοβαρή».

«Είπα στον πρωθυπουργό ότι η κατάσταση (…) έχει άμεσες επιπτώσεις στα συμφέροντα της Πολωνίας, στη φήμη της Πολωνίας και στη θέση της στον κόσμο», τόνισε ο Τουσκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι ο Μοραβιέτσκι το κατάλαβε.

«Υπάρχει μόνο μία λύση. Όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν… το κύμα κακών απόψεων για την Πολωνία, που σήμερα μοιάζει με τσουνάμι και το δεύτερο κύμα των ανόητων και απρεπών επεισοδίων, των αντισημιτικών δηλώσεων στην Πολωνία», κατέληξε.