Περισσότερες από εκατό πίτσες έλαβε στο γραφείο του, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ένας Γερμανός δικηγόρος στην πόλη Ντόρτμουντ.

Η αστυνομία της πόλης ερευνά το «μυστήριο» ενώ το «θύμα» (αν μπορείς να ονομαστείς θύμα μπροστά σε 100 πίτσες…) λαμβάνει τώρα σούσι και λουκάνικα με πατάτες, όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος Guido Grolle λέει πως δέχθηκε και τηλεφωνήματα σχετικά με τις παραγγελίες πίτσας και, εάν αποδειχτεί πως κάποιον τον παρακολουθεί, η ποινή του δράστη μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια φυλάκισης.

Η παραγγελία αγαθών για κάποιον με χρήση των προσωπικών τους στοιχείων θεωρείται μορφή παρενόχλησης στο γερμανικό δίκαιο.

Σύμφωνα με μία θεωρία, οι παραγγελίες- που γίνονται όλες μέσω ίντερνετ- προέρχονται από κάποιον δυσαρεστημένο πελάτη.

Δεν θεωρείται πιθανή η απάτη ή ο εκβιασμός, καθώς ο Grolle δεν πληρώνει τις πίτσες που δεν έχει ο ίδιος παραγγείλει. Πληρώνει βέβαια ένα άλλο τίμημα, τη διαρκή ενόχληση…

Ο ίδιος αναφέρει πως ο ρυθμός των παραγγελιών παραπέμπει σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή και κάποιο κακόβουλο λογισμικό, που μπορεί να προκαλεί τις παραγγελίες.

Ένα πρωί, έγιναν 15 παραγγελίες μέσα σε 27 λεπτά, όπως εξήγησε. Ο έλεγχος του υπολογιστή του έδειξε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

«Είναι πολύ εκνευριστικό, δεν μπορείς ούτε να δουλέψεις» δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.