Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν στο χριστιανικό πανεπιστήμιο Oikos του Οκλαντ όταν ένας 43χρονος Κορεάτης, ο Ονε Γκοχ, πρώην φοιτητής, άνοιξε πυρ κατά των φοιτητών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Οκλαντ δήλωσε το βράδυ ότι ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές στη γειτονική πόλη Αλαμέντα.

«Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Οκλαντ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλαμέντα. Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής εισέβαλε στον χώρο της υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να περιτρέχει τις αίθουσες διδασκαλίας πυροβολώντας αδιακρίτως.

Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.

Συνολικά δέκα άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά. Πέντε εξέπνευσαν επί τόπου και δύο άλλοι στο νοσοκομείο. Πολλοί βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου μετά τα γεγονότα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ονε Γκοχ συνελήφθη κοντά σε σουπερμάρκετ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε προηγουμένως δηλώσει στην υπηρεσία πελατών του καταστήματος ότι πυροβόλησε ανθρώπους.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Το πανεπιστήμιο Oikos προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της θεολογίας, της μουσικής και της υγείας διαπνεόμενα από τις χριστιανικές αξίες.

Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά το μακελειό του 2007 στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, όταν ένας φοιτητής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 32 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Δείτε βίντεο