Το Πακιστάν απαγόρευσε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Δικαστήριο έκρινε τον εορτασμό «μη ισλαμικό»


ΚΟΣΜΟΣ
15:15
08/02/2018
Το Πακιστάν απαγόρευσε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
4
loading

Εκδηλώσεις που «προωθούν» τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την τηλεοπτική κάλυψη τέτοιων εκδηλώσεων απαγόρευσε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πακιστάν, καθώς δικαστήριο έκρινε τη γιορτή «μη ισλαμική».

Η αρμόδια επιτροπή της χώρας, που παρακολουθεί τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εξέδωσε χθες απαγόρευση προειδοποιώντας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να μην προβάλλουν εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Άγιο Βαλεντίνο.

«Καμία εκδήλωση δεν θα πρέπει να γίνει με επίσημο τρόπο σε κανέναν δημόσιο χώρο» αναφέρει η απαγόρευση.

Η αρχή έγινε πέρσι με δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, μετά την εκστρατεία πολίτη που χαρακτήρισε τη γιορτή εισαγόμενη από τη Δύση και «κατά των διδαχών του Ισλάμ».

Όπως σημειώνει το Reuters, πολλοί νέοι στη μουσουλμανική χώρα- άνω του 60% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών - αλλά και διάφοροι χώροι αποδέχθηκαν και «αγκάλιασαν» τα τελευταία χρόνια τη γιορτή και την παράδοση που θέλει καρδούλες, λουλούδια και σοκολατάκια. Η χώρα γνωρίζει όμως και νέο κύμα σκληροπυρηνικού θρησκευτικού πολιτικού ακτιβισμού, που αντιδρά σε τέτοιες- κάποιοι τις χαρακτηρίζουν και ανήθικες- εκδηλώσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Βασίλης Ν.

  Κι ο δικός μας Ταλιμπάν ο Αμβρόσιος,το απαγορεύει. Επίσης συμφωνεί ο τζιχαντιστής Κλεομένης

 2. avatar Chatolias

  Ας γίνει από κάπου η αρχη

 3. avatar Πόπη Κ

  Δικαστήριο έκρινε τον εορτασμό «μη ισλαμικό», λέει το άρθρο. Μήπως θα έπρεπε να το δούμε και εμείς λίγο πιο θρησκευτικά? Το εορτολόγιό μας ΔΕΝ έχει κανένα ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ. 'Ολοι οι λαοί τον λένε ΑΠΛΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ, εμείς ΓΙΑΤΙ ΑΓΙΟ? από που? ? ? ? ?

  1. avatar Σωστή!

   Ούτε χριστιανικός εορτασμός είναι, διότι δεν υπάρχει κανείς Βαλεντίνος (όσιος ή άγιος ή οτιδήποτε). Είναι εμπορικός εορτασμός. Στην Ελλάδα και καλώς τιμούμε κάθε μέρα κάποιον/αν άγιο/α. Σε χώρες όπως η ΗΠΑ πρέπει να γιορτάσουν κάτι αποδεκτό από όλους. Πχ εορτή της μητέρας (όλοι έχουμε γεννηθεί από μητέρα) άρα τι πρέπει να κάνουμε όλοι. Να αγοράσουμε λουλούδια, γλυκά και δώρα για την μητέρα μας. Το ζητούμενο είναι "να αγοράσεις κάτι" αλλιώς δεν τιμάς το πρόσωπο που γιορτάζει. Το ίδιο και με αυτή γιορτή "Αγίου Βαλεντίνου" γιορτάζει ο/η αγαπημένος/η μας. Πρέπει να αγοράσουμε κάτι αλλιώς δεν τον/την τιμάμε. Τελικά οι ΜΌΝΟΙ που γιορτάζουν και τρίβουν τα χέρια τους είναι οι ανθοπώλες, ζαχαροπλάστες και διάφοροι άλλοι έμποροι. Θα μου πείτε κατανάλωση. Προτιμώ να αγοράσω ότι θέλω όταν το θέλω και όχι να με βάλουν σε καταναλωτικό καλούπι. Εδώ και χρόνια πάω κόντρα σε αυτό το καταναλωτικό σύστημα, τέλος το σανό για μένα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει