Κατεπείγουσα βοήθεια, ζήτησε από τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν. Έκανε έκκληση να παράσχουν τη βοήθεια που έχουν υποσχεθεί στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν, τονίζοντας ότι η καταστροφή αυτή αποτελεί «μια μεγάλη δοκιμασία της διεθνούς αλληλεγγύης».

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ έγιναν κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα την παροχή βοήθειας στο Πακιστάν. Ο γενικός γραμματέας συνέκρινε τις πλημμύρες με ένα «τσουνάμι σε αργή κίνηση, η καταστροφική δύναμη του οποίου θα επεκταθεί με τον καιρό».

Ο Μπαν εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του επειδή έχει ήδη συγκεντρωθεί το μισό από το ποσό, που είχε ζητήσει ο οργανισμός ως κατεπείγουσα βοήθεια για το Πακιστάν. Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν «τώρα» και τα υπόλοιπα χρήματα.

Στη συνέλευση αναμένεται να μιλήσουν ακόμη οι υπουργοί Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μαχμούντ Κουρεσί και των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Η τελευταία θα ανακοινώσει ότι η Ουάσινγκτον θα αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή της, από τα 90 στα 150 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.