Ο κροίσος Μπιλ Γκέιτς με τα 92,8 δισ. δολάρια προσωπική περιουσία είναι γνωστός για τις ασίγαστες φιλανθρωπικές του δράσεις.

Η τελευταία έχει μάλιστα να κάνει με τον ίδιο να επενδύει 40 εκατ. δολάρια ώστε να δημιουργηθεί μια «σούπερ αγελάδα» που θα τελειώσει μια και καλή την παγκόσμια πείνα.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, το ίδρυμα του Μπιλ (The Gates Foundation) έδωσε αυτά τα λεφτά για να φτιαχτεί μια αγελάδα που θα αποδίδει περισσότερο γάλα, αλλά και για κότες που θα παράγουν καλύτερης ποιότητας αυγά ή καλλιέργειες που θα μπορούν να υπομείνουν ξηρασίες και αρρώστιες.

AP_17346334596010

Κι όλα αυτά για τους μικροκαλλιεργητές του πλανήτη, καθώς το International Livestock Research Institute μας λέει πως υπάρχουν κάπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από τα ζώα κτηνοτροφίας και τη γεωργική παραγωγή, τόσο ως τροφή όσο και ως εισόδημα.

«Αν νοιάζεσαι για τους φτωχούς, τότε πρέπει να νοιάζεσαι για τη γεωργία. Κι αν νοιάζεσαι για τη γεωργία, τότε νοιάζεσαι και για την κτηνοτροφία», είπε προσφάτως σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ο Γκέιτς.

Η δωρεά του Μπιλ είναι μέρος μιας προσπάθειας 174 εκατ. δολαρίων, με αιχμή του δόρατος το βρετανικό Δημόσιο, για την ανάπτυξη σπόρων και ζώων κτηνοτροφίας με καλύτερες ιδιότητες ώστε να αντιμετωπίσουν αποφασιστικότερα το πρόβλημα της πείνας σε Αφρική και Νότια Ασία.

AP_17332010787596

«Η κτηνοτροφία είναι μαγική», είχε πει ο Γκέιτς στη «New York Post», «μπορείς να πουλήσεις την παραγωγή και να βρεις λεφτά να πληρώσεις το σχολείο. Μπορείς να κρατήσεις την παραγωγή και να διαφοροποιήσεις τη διατροφή σου».

Και όπως θυμόμαστε, όταν τον είχαν ρωτήσει λίγο παλιότερα τι θα έκανε αν έπρεπε να ζήσει με 2 δολάρια τη μέρα, είχε απαντήσει πως θα είχε τις δικές του κοτούλες…