Η Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQMΙ) αναφέρει σε ανακοινωσή της και ένα βίντεο ότι κρατά έναν Γερμανό μηχανικό, τον οποίο θέλει να ανταλλάξει με μια μουσουλμάνα που είναι φυλακισμένη στη Γερμανία και έχει πέσει θύμα «βασανιστηρίων», μετέδωσε το μαυριτανικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων του διαδικτύου ANI.

«Σας ενημερώνουμε ότι, ο συμπατριώτης σας Εντγκαρ Φρίτς Ράουπαχ είναι αιχμάλωτος των μαχητών του AQΜΙ. Σάς ζητούμε ως εκ τούτου να απελευθερώσετε την αδελφή Ουμ Σέιβ Aλ Ανσαρίγια (Φελίς Λόβιτς ήταν το αρχικό της όνομα, πριν τον προσηλυτισμό της στο Ισλάμ) και να τής χορηγήσετε αποζημίωση, για τις βλάβες που υπέστη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του AQMΙ, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο πληροφοριών «Νουαξότ».

Το ANI πάντα μεταδίδει ανακοινώσεις και δηλώσεις του AQMΙ, χωρίς ποτέ να διαψευστεί.

Ο τόπος κράτησης της «μουσουλμάνας» δεν έχει καθοριστεί από την οργάνωση, που προειδοποιεί ενάντια σε κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση του Εντγκαρ Φρίτς Ράουπαχ με τη βία.

Η AQMΙ τονίζει ότι ο Γερμανός κρατούμενος «θα έχει την ίδια τύχη με τον Ιταλό και τον Βρετανό», που σκοτώθηκαν από τους απαγωγείς τους στη διάρκεια μιας επίχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας της Νιγηρίας, για την επελευθέρωση τους στις 8 Μαρτίου στο Σοκότο (βορειοδυτική Νιγηρία), όπου κρατούντο αυτοί οι δυο όμηροι που είχαν απαχθεί τον Μάιο του 2011.