Ο κυβερνήτης του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, άρχισε να γράφει βιβλίο που θα αφορά στην ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, έξω από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, γράφει σήμερα η εφημερίδα της Νάπολης «Ιλ Ματίνο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα και άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σκετίνο θα προσπαθήσει, πιθανότατα, να προβάλλει την δική του εκδοχή και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις κατηγορίες εγκατάλειψης πλοίου, ναυαγίου και πολλαπλής, εξ αμελείας ανθρωποκτονίας.

Όπως άφησαν να διαρρεύσει μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ο ιταλός καπετάνιος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της δίκης του, άρχισε να γράφει το βιβλίο του ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, προσπαθώντας, με τον τρόπο αυτό, να ξεπεράσει μια πρώτη φάση κατάθλιψης και να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμη μεγάλη μαχητικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, ο κυβερνήτης του Concordia φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο, το πολύ δυο ώρες μετά την πρόσκρουση στα βράχια και να αρνήθηκε να επιστρέψει για να συντονίσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ακτοφυλακής.

Πολλοί διερωτώνται αν στο συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται να κάνει αναφορά και στην παρουσία της 26χρονης Μολδαβής μπαλαρίνας Ντομνίκα Τσεμόρταν και αν θα ξεκαθαρίσει, τι είδους, ακριβώς, ήταν η σχέση που διατηρούσε μαζί της.

Θεωρείται, πάντως, σχεδόν βέβαιο ότι θα επιμείνει στην εξήγηση που έχει ήδη δώσει, ότι, δηλαδή, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και χάρη στις οδηγίες του, το πλοίο μπόρεσε να πλησιάσει στην ακτή του νησιού Τζίλιο και να αποφευχθεί ένας ακόμη βαρύτερος απολογισμός.