Τα 13 αδέλφια, τα οποία οι γονείς τους αλυσόδεναν στα κρεβάτια τους και άφηναν να λιμοκτονήσουν, σπάνια έβγαιναν από το σπίτι τους και όταν το έκαναν, η συμπεριφορά τους ήταν περίεργη, μαρτυρούν γείτονες της οικογένειας.

Ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών και η Λουίζ Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή και σε βάρος του απαγγέλθηκαν 9 κατηγορίες βασανισμού και 10 κατηγορίες έκθεσης παιδιών σε κίνδυνο, αφού μια 17χρονη κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι στο Πέρις, σε απόσταση 115 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες και τηλεφώνησε στην αστυνομία, όπως έγινε γνωστό χθες από το γραφείο του σερίφη της κομητεία του Ριβερσάιντ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε κάποια από τα 13 παιδιά του ζευγαριού, μεταξύ ηλικίας 2-29 ετών, «αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους, μέσα στο σκοτάδι και σε συνθήκες δυσοσμίας».

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Τα θύματα φαίνεται πως ήταν υποσιτισμένα και πολύ βρώμικα» περιέγραψαν οι αρχές.

Η Κίμπερλι Μίλιγκαν, ηλικίας 50 ετών, που το σπίτι της βρίσκεται ακριβώς απέναντι από εκείνο της οικογένειας Τούρμπιν, δήλωσε ότι αφότου μετακόμισε στην περιοχή, πριν από δύο χρόνια, τους μόνους που είχε δει ήταν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του και άλλα τρία παιδιά. Όλα τους ήταν χλωμά και μικροκαμωμένα.

«Γιατί δεν βλέπουμε ποτέ τα παιδιά;» είχε διερωτηθεί η 50χρονη γειτόνισσα.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πριν από δύο χρόνια, ενώ περπατούσε στη γειτονιά ατενίζοντας τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και την εορταστική διακόσμηση, η Μίλιγκαν περιέγραψε ότι συνάντησε τρία από τα παιδιά των Τέρπιν και μάλιστα σχολίασε τα φάτνη που είχαν τοποθετήσει έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά «πάγωσαν», σα να ήθελαν να γίνουν αόρατα.

«Οι 20χρονοι δεν αντιδρούν ποτέ με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε η ίδια. «Δεν ήθελαν να ανοίξουν συζήτηση».

Η Νικόλ Γκούντινγκ, ηλικίας 35 ετών, η οποία έζησε στη γειτονιά για 3 χρόνια, επισήμανε ότι είδε για πρώτη φορά την οικογένεια πριν από δύο μήνες όταν η μητέρα και τα παιδιά καθάριζαν την αυλή που ήταν γεμάτη από φύλλα και κάδους απορριμμάτων που ξεχείλιζαν από σκουπίδια. «Δεν τους είχα δει ποτέ έως εκείνη τη στιγμή» σημείωσε.

Οι γονείς, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου την Πέμπτη, παραμένουν υπό κράτηση και έχει οριστεί εγγύηση 9 εκατομμυρίων δολαρίων για τον καθένα εξ αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά τους, ενώ αργότερα σήμερα, γύρω στις 20.00 ώρα Ελλάδας, η αστυνομία θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα και τα υπόλοιπα 7 άνω των 18 ετών, όπως είπαν οι γονείς.

Ανανέωσαν τους όρκους του γάμου τους 3 φορές

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν ανανέωσαν τους όρκους του γάμου τους τουλάχιστον 3 φορές, το 2011, το 2013 και το 2015, σε ένα εκκλησάκι με διακόσμηση εμπνευσμένη από τον Έλβις Πρίσλεϊ στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τον λογαριασμό του ναού στο YouTube. Σε ένα βίντεο διακρίνεται το ζευγάρι να ανταλλάσει όρκους παρουσία ενός σωσία του Έλβις.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνονται 10 κορίτσια, ντυμένα με μωβ φορέματα, να διασχίζουν τον διάδρομο της εκκλησίας ενώ ακολουθεί η Λουίζ που κατευθύνεται προς τον Ντέιβιντ, ο οποίος την περιμένει με ανυπομονησία έχοντας στο πλευρό του δύο αγοράκια που φορούν κοστούμι.

Ένα τρίτο αγοράκι, ντυμένο επίσης με κοστούμι, εμφανίζεται λίγο μετά στο βίντεο, ενώ χορεύει μαζί με τον σωσία του Έλβις και την οικογένεια.

Στον λογαριασμό του ζευγαριού στο Facebook έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες όπου εικονίζονται οι δύο τους στο ίδιο εκκλησάκι, ντυμένοι γαμπρός και νύφη, ενώ τους περιστοιχίζουν τα 13 παιδιά.

Οι γονείς του Ντέιβιντ Τέρπιν, ο Τζέιμς και η Μπέτι Τέρπιν από τη δυτική Βιρτζίνια, είπαν στο ABC News ότι είναι «έκπληκτοι και σοκαρισμένοι» από τις αποκαλύψεις και δεν καταλαβαίνουν «τίποτα».