Σχολείο λέει στα παιδάκια «δεν πληρώνεις, δεν παίζεις»

Πολιτικές διαχωρισμού για τους απογόνους των γονέων που δεν τακτοποίησαν τα οφειλόμενα!


ΚΟΣΜΟΣ
21:18
11/01/2018
Σχολείο λέει στα παιδάκια «δεν πληρώνεις, δεν παίζεις»
loading

Ένας σχολικός περίβολος χωρισμένος στα δυο, στην «πλούσια» και τη «φτωχή ζώνη», έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για τον στιγματισμό παιδιών και οικογενειών.

Τι κι αν το σχολείο πρέπει να εξισώνει τις διαφορές και να μην ασχολείται με οικονομικές ανισότητες; Η διευθύντρια του συγκεκριμένου υπεραμύνεται της πολιτικής διαχωρισμού των παιδιών και λέει μάλιστα πως δύο φορές τη βδομάδα ένα πλούσιο παιδάκι μπορεί να φέρει στον παιδότοπο ένα φτωχό για να παίξουν μαζί!

Το Δημοτικό Wednesbury Oak Academy στο Τίπτον της Αγγλίας εγκαινίασε λοιπόν την περασμένη βδομάδα αυτή την πολιτική του «δεν πληρώνεις, δεν παίζεις», καθώς οι γονείς κάποιων παιδιών που δεν έχουν αρνήθηκαν να πληρώσουν αυτές τις 6 λίρες που τους ζήτησε το σχολικό συμβούλιο για την προμήθεια νέων παιχνιδιών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

soxlekfsdsdfsrfefsdf1

Από τα 450 παιδιά του Δημοτικού, οι γονείς μόλις των 50 πλήρωσαν το τίμημα, κι έτσι η διευθύντρια Maria Bull σκέφτηκε να τους εκδικηθεί μην επιτρέποντας στα παιδιά τους να πλησιάσουν τον νέο παιδότοπο με τις μπάλες και τις αθλητικές δράσεις.

Όπως είπε η διευθύντρια στη «Mirror», τα παιδιά που τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μπορούν να παίζουν καθημερινά στον παιδότοπο και μια στο τόσο να καλούν και ένα φτωχό παιδάκι μαζί τους. Απέναντί της βρήκε βέβαια σύσσωμο τον σύλλογο γονέων, που εμφανίζονται αποτροπιασμένοι από το «αηδιαστικό μέτρο», όπως το χαρακτηρίζουν.

soxlekfsdsdfsrfefsdf2

Κι ενώ η διαμαρτυρία των γονέων μοιάζει ειρηνική, η Bull είπε στην εφημερίδα πως έχει γίνει στόχος των εξοργισμένων γονέων και δέχεται εκφοβισμούς: «Έχουμε συστήματα όπου μπορούν να πάνε οι γονείς και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Είμαι έτοιμη να καλέσω την αστυνομία»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει