Σε ηλικία 70 ετών απεβίωσε σήμερα η Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ. Νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, λόγω σοβαρής λοίμωξης, ενώ έπασχε από καρκίνο.

Το 1965 είχε εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την επιτυχία «Poupée de cire, poupée de son», με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της «Ella, elle l’a», που εξυμνεί την Έλλα Φιτζέραλντ.

Έγινε διάσημη στην Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Σερζ Γκενσμπούρ, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γκαλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του επίσης μουσικού συζύγου της Μισέλ Μπερζέ το 1992 σε ηλικία 44 ετών από έμφραγμα.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Πολίν το 1997 από κυστική ίνωση, αλλά το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Μπερζέ απέκτησε και έναν γιο, τον Ραφαέλ, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.