Οι ζοφερές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018

Από Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τρομερό σεισμό μέχρι και παγκόσμια οικονομική κατάρρευση!


ΚΟΣΜΟΣ
18:23
03/01/2018
Οι ζοφερές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018
13
loading

Με το όνομά του να εμπλέκεται σε κάθε μεγάλο γεγονός που απασχολεί τον κόσμο, ο περίφημος γάλλος μάντης φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα.

Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς προφητείες όπως η πρόβλεψη της ατομικής βόμβας, η προσεδάφιση στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ακόμα και «σύλληψη» ονομάτων όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ.

Τα «είδε» όμως όλα αυτά ο Νοστράδαμος ή μήπως πρόκειται για ανασυγκροτήσεις προφητειών κατόπιν εορτής από τους μελετητές του; Ένα είναι σίγουρο πάντως, πως από όλους τους προφήτες και τους ψευδοπροφήτες που έχουν κατά καιρούς αποπειραθεί προβλέψεις για το μέλλον, το όνομα του Νοστράδαμου φιγουράρει με τα πλέον λαμπρά χρώματα.

Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο οραματιστής μιας μεγάλης σειράς κορυφαίων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας και έτσι επιμένουν να τον βλέπουν πολλοί μελετητές του έργου του, οι οποίοι συνεχίζουν να διαβάζουν ακούραστα τις προφητείες του και μας λένε τώρα πως ο γάλλος οραματιστής προφήτευσε πράγματα και για το 2018. Ένας από αυτούς είναι και ο Alessandro Bruno του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος μας λέει πως «οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018 είναι τρομερές, καθώς περιλαμβάνουν αυτό που μπορεί να γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».

Ο αναλυτής ισχυρίζεται πως οι προσφάτως τεταμένες σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, «που αναβίωσαν επίπεδα έντασης που δεν έχουμε δει εδώ και 30 χρόνια», φαίνεται να επιβεβαιώνουν την προφητεία του Νοστρεντάμ για την «αρνητική ενέργεια που θα ενταθεί και θα επιταχυνθεί με πρωτοφανή σφοδρότητα και ταχύτητα», κάνοντας ολοένα και πιο πιθανό έναν πόλεμο με οικουμενικές συνέπειες.

Στις «Προφητείες» του ο Νοστράδαμος αναφέρει πράγματι έναν «μεγάλο πόλεμο», μια σύγκρουση που θα ξεκινήσει από τη Γαλλία, θα γενικευτεί ωστόσο σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι πάλι επισημαίνουν και μια δεύτερη αναφορά του σε έναν «πόλεμο που θα ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο παγκόσμιες δυνάμεις και θα κρατήσει για μια περίοδο 27 ετών».

shutterstock120129049

Οι μελετητές του έργου του μιλούν βέβαια για πολλά ανατριχιαστικά που θα συμβούν το 2018, όπως η έκρηξη του ιταλικού Βεζούβιου, που «θα τραντάζει τη Γη κάθε πέντε λεπτά» και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι θα χαθούν. Την ίδια ώρα, ένας μεγάλος σεισμός θα πλήξει ιδιαίτερα «τη δυτική περιοχή των ΗΠΑ και η δύναμή του θα γίνει αισθητή στα εδάφη όλης της υδρογείου», όπως μας λέει ο Bruno ότι προφήτευσε ο Νοστράδαμος (τον 16ο αιώνα!).

«Οι πλούσιοι θα πεθάνουν πολλές φορές», έγραψε ο Γάλλος στις «Προφητείες» του, μια φράση που ο μελετητής λέει τώρα πως αφορά στην παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που θα ζήσει ο πλανήτης το 2018. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Bruno μιλά ακόμα και για κομήτη ή αστεροειδή που θα πλήξει τη Γη κατά τη χρονιά που αρχίσαμε να διανύουμε, παραθέτοντας άλλο ένα αμφίσημο τετράστιχο του Νοστράδαμου.

Ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό αστρονομικών μελετών και θεϊκής παρέμβασης. Παρά την ευρεία γνώση των ουράνιων φαινομένων και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα γήινα πράγματα, ο Γάλλος ισχυριζόταν ότι ένα «αγγελικό πνεύμα» τον βοηθούσε στην κατανόηση της συσχέτισης αυτής, ενώ οι μέθοδοι «διαλογισμού» και αυτοσυγκέντρωσής του περιλάμβαναν μέχρι και χρήση ήπιων παραισθησιογόνων ουσιών.

Κάθε προφητικό νοστραδαμικό τετράστιχο, που είναι γραμμένο στα γαλλικά, με λατινικές, ελληνικές και ιταλικές αναφορές, προβλέπει ένα συγκεκριμένο γεγονός ή μιλά γενικότερα για μια ιστορική περίοδο. Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρα και σαφή στα νοήματά τους: είναι γεμάτα από απόκρυφες μεταφορές και περίεργους αναγραμματισμούς, δεν είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη χρονολογική τους σειρά, την ίδια ώρα που περιλαμβάνουν ελάχιστες ημερομηνίες και συγκεκριμένες γεωγραφικές αναφορές. Είναι, με λίγα λόγια, ανοιχτά σε κάθε λογής ερμηνεία.

Το βασικό corpus των προφητειών του Νοστράδαμου, που αποκαλείται πλέον «Οι Αιώνες», εκδόθηκε σε «δόσεις» και αποσπάσματα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ετών. Η προφητική δουλειά του αποτελείται από χίλια περίπου τετράστιχα, συγκεντρωμένα σε ομάδες των εκατό. Ο τίτλος «Οι Αιώνες» αποδόθηκε από τους ιστορικούς και όχι από τον ίδιο, με τον Νοστράδαμο να τιτλοφορεί σεμνά τις προφητείες του ως «Οι Προφητείες του Michel Nostradamus».

Όπως παραδέχεται μάλιστα ο ίδιος στον πρόλογο του έργου του -που είναι στην ουσία μια επιστολή του Νοστράδαμου στον γιο του-, τα τετράστιχα είναι εσκεμμένα γραμμένα με μυστηριακό και αποκρυφιστικό τρόπο, καθώς φοβόταν ότι θα διωκόταν για τα γραπτά του και το έργο του θα καταστρεφόταν από τις Αρχές της εποχής, αν μπορούσαν να καταλάβουν τις ζοφερές προβλέψεις του.

Όπως το θέτει ο ίδιος, οι αινιγματικές και ερμητικές προφητείες του θα γίνονταν καλύτερα αντιληπτές από πεφωτισμένους ανθρώπους του μέλλοντος…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Gold

  Καλά μην πιστεύτε τίποτα. Ετοιμαστείτε να τα δείτε......

 2. avatar gkortsos

  Το γεγονος οτι εχει πει και ενα σκασμο προφητειες που δεν εγιναν ΠΟΤΕ γιατι δε το λετε??απλα ενα αθρο για να γεμισει τη σελιδιτσα εεε...??
  Μαλλον βαριεσε εε αθρογραφε και μας πεθαίνεις στο copy paste

 3. avatar Όψιμος έφηβος

  Ο μόνος Νοστράδαμος που αξίζει και τώρα να ακούμε, όσοι τον ακούγαμε, ακόμα και στα προεφηβικά μας χρόνια, αλλά και οι νεώτεροι, ήταν το θρυλικό Ελληνικό μουσικό συγκρότημα. Ναι, πρέπει να τους θυμόμαστε και να ανατρέχουμε από καμιά φορά όχι στις προφητείες τους, αλλά στη μουσική που μας χάρισαν.
  Στέλιος Φωτιάδης -μπάσσο, φωνή
  Δέσποινα Γλέζου -φωνή, κιθάρα
  Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος -κιθάρα, φωνή
  Christine King -φωνή

  Σας ευχαριστούμε

 4. avatar Barbabilios

  Δε πα να γίνουν όλα μπουρλότο!

 5. avatar πατερ χασισιος

  τελικά το μπαφο είναι διαχρονικο ...

 6. avatar sssssss

  Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρα και σαφή στα νοήματά τους:.............φυσικα αφου είναι παραμυθια

 7. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  Que Sera, Sera,
  Whatever will be, will be
  The future's not ours, to see
  Que Sera, Sera
  What will be, will be.........
  Yγ:ναξερα μονο οτι ζει η μοβ, και γαια πυρι μειχθητω.....κυρ απαφτε μου
  Οχι πε μου ρε συ μπηστ εχω περιγραψει με εξαντλητικη λεπτομερεια τι θα καναν οι οβραιοι σε λιβυη και αιγυπτο (τους εκοψε η μαρεγγα λογω χουντας)κυστερα συρια και υεμενη και ιραν στα χρονια που μεχεις πελάτη σου;;;
  Λες ναμαι τοσο σπουδαιος προφητης η να φταιει το οτι ξεκοψα απο τηλεβλ και σκουπιδια χολυγουντ εδω και 7γεματα χρονια;;;ποσες φορες σουχω γραψει τον πλαγιο τροπο της κερκοπορτας που χρησομοποιουν τα φιδια της πενταλφα;; ειμαι προφητης η απλα η φαρσα του αραβικου εκδημοκρατισμου (εκτος φυσικα σαουδ αραβ και περιξ δορυφορων )επαναλαμβανεται;;Οταν σουγραψα οτι ο τραμπακουλας που φεροταν ως ενδιαφερομενος μονο για τα ενδογενη προβληματα του καφενειου του και οτι θα απειχε απο γεωπολιτικα παιχνιδια ,σε απολυτη αντιθεση με την χιλαροτραγωδια την εβραιοκατευθυνομενη,πολυ γρηγορα θα γινοταν το μεγαλυτερο γιουσουφακι της πενταλφα ημουν προφητης;;
  αμα δε μπορω να βρω το μωρο το μοβ,να βρασω τις προφητειες μου...τιποτα δεν αξιζω.

  1. avatar ΕΒΕΛΙΝ

   ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΜΩΒ !!ΤΑ ΛΕΣ ΤΙ ΚΑΛΑ Κ ΦΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..

   1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

    κοιτα φιλεναδα.... ολα ταλλα που γραφω και για οτιδηποτε κιαν γραφω ειναι απλα το περιτυλιγμα απ το σοκολατακι
    και το σοκολατακι ειναι το καλεσμα στη μοβ λατρεια μου
    Βασικα μπας και μου πεταξει μια λεξουλα η μοβ γραφω τα σχολιακια μου στο γνωστο κατω κατω στασιδι του μπηστ που με βρισκεις συνηθως.

 8. avatar Μ.Β.

  Και μη χειρότερα. Και να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν άθρωποι που τα παίρνουν σοβαρά.

 9. avatar Άστα να πάνε

  Να μας πείτε και σε πόσα έχει πέσει έξω ο κύριος.
  Γιατί και εγώ αν πω για το 2056 εκατό βλακείες στις 5 θα πέσω μέσα..

 10. avatar Ξελιγωμενος

  Μπαρμπουτσαλα. Νοστραδαμος= Ο Πατριαρχης της Σανοδιασπορας!! Ολο φρυδιες!!!

 11. avatar Αρχίδαμος.

  Ο Γάλλος Παστίτσιος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει