Ο Αλεξάντερ Κέιβεν-Ατάκ ήταν μόλις δέκα μηνών όταν παρουσίασε μία βακτηριακή μόλυνση από τραύμα που προήλθε από μία σταγόνα καυτό τσάι.

Το τραύμα ήταν μικρό αλλά ο Αλεξάντερ πέρασε πολύ δύσκολα. Χρειάστηκε να αφαιρεθεί το 80% της εξωτερικής στιβάδας του δέρματός του με χειρουργικό νυστέρι και έμεινα για 15 μέρες στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο αντιμετώπισαν αμέσως το έγκαυμα αλλά η μόλυνση τους διέφυγε. Πέντε ημέρες μετά το δέρμα στην πλάτη, τα μπράτσα και το πρόσωπό του άρχισε να γεμίζει φουσκάλες και να ξεφλουδίζει.

Οι γονείς του τον μετέφεραν επειγόντως στη μονάδα εγκαυμάτων όπου οι γιατροί απομάκρυναν το μολυσμένο δέρμα με έξι (!) επεμβάσεις. Οι γονείς ήρθαν αντιμέτωποι με την πιθανότητα το μωρό τους να μην τα καταφέρει…

Τελικά το αγοράκι τα κατάφερε και σήμερα έχει πλέον αναρρώσει πλήρως.

«Εάν το είχαμε καταλάβει νωρίτερα θα μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και αλοιφές», λέει ο μπαμπάς του.

Όμως η διάγνωση δεν έγινε έγκαιρα κι έτσι ο μικρός χρειάστηκε να τυλιχτεί με αντισηπτική γάζα για να αναρρώσει.

«Βλέπαμε μόνο τους αντίχειρες και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του», προσθέτει. «Έπαιρνε τροφή με σωληνάκι, συνήθως ήταν χαμογελαστός αλλά εκείνες τις δύο εβδομάδες δεν είδαμε ούτε ένα χαμόγελο», θυμάται.

Όλα άρχισαν όταν ο μικρός άρπαξε το φλιτζάνι του πατέρα του, που είχε ζεστό τσάι. «Έπεσε πάνω στα γυμνά του πόδια, του έβγαλα αμέσως όλα τα ρούχα», λέει ο μπαμπάς του.

Το έγκαυμα προκάλεσε ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, μία μόλυνση που προκαλείται από το βακτήριο Staphylococcus Aureus.