Η πρώην γυναίκα του Σουλτάνου του Μπρουνέι κατηγορεί την πρώην σωματοφύλακά της πως έκλεψε και πούλησε τα σπάνια κοσμήματά της, διαμάντια αξίας 12 εκατομμυρίων λιρών, αντικαθιστώντας τα με μηδαμινής αξίας αντίγραφα.

Η 55χρονη Μαριάμ Αζίζ κατηγορεί την 34χρονη Φατιμά Κούμιν Λιμ πως «οικειοποιήθηκε» ένα διαμαντένιο βραχιόλι αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων και δύο αδαμάντινα δακτυλίδια 8,7 εκατομμυρίων λιρών, το 2008 και το 2009, και τα χρησιμοποίησε για να ξεπληρώσει χρέη της από το τζόγο!

Ο δικηγόρος της Αζίζ υποστήριξε πως η Λιμ ομολόγησε την πράξη της όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία του Μπρουνέι, αν και τώρα η ίδια λέει πως εξαναγκάστηκε σε ομολογία.

Η 34χρονη υποστηρίζει πως η Αζιζ της είπε να πουλήσει τα διαμάντια για να πληρώσει τα χρέη της, τα οποία στην πραγματικότητα είχε δημιουργήσει η Αζιζ αλλά τα είχε «χρεώσει» στο όνομα της σωματοφύλακά της.

Η θετή κόρη της Αζιζ, η Αφίφα Αμπντουλάχ είπε πως «δάνεισε» στη Λιμ δύο πολύτιμα αδαμάντινα δαχτυλίδια, τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ. «Μου είπε πως ήθελε να κάνει μία συμφωνία και ρώτησε αν μπορούσε να δανειστεί ορισμένα από τα κοσμήματα της μαμάς μου. Εκείνη την εποχή την εμπιστευόμουν, ήταν σαν την καλύτερη μου φίλη», είπε η Αφίφα, και πρόσθεσε πως η σωματοφύλακας την ικέτευε να μην πει την αλήθεια στην Αζιζ όταν αποκαλύφθηκε πως τα δανεικά δαχτυλίδια είχαν αντικατασταθεί από ρέπλικες.