Το ερώτημα για την τύχη της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν φαίνεται πως παραμένει ανοιχτό μετά τη διαρροή email της Stratfor από τα οποία προκύπτει πως η σορός εστάλη στις ΗΠΑ για αποτέφρωση και δεν ποντίστηκε στη θάλασσα, όπως ανακοινώθηκε μετά την επιχείρηση εξόντωσής του στο Πακιστάν.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία αποκτήθηκε από τους διάσημου χάκερ Anonymous από τη Stratfor, που είναι επίσης γνωστή ως «σκιώδης CIA».

Μετά την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, στις 2 Μαΐου του 2011, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει πως το χώμα του ποντίστηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, από το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson.

Σύμφωνα όμως με email που έφτασαν στο WikiLeaks υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor λέει πως αμφισβητεί την εκδοχή του Λευκού Οίκου για το τι απέγινε η σορός. Ο Φρεντ Μπάρτον ισχυρίζεται πως η σορός εστάλη στο Ντόβερ με αεροπλάνο της CIA και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέριλαντ.

Την επιχείρηση στο Πακιστάν είχε παρακολουθήσει από το Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν λίγες ημέρες μετά.